Today.ua

В Україну йдуть похолодання і морози: прогноз погоди від Укргідрометцентру

На зміну похмурій і туманною погоді прийде сонячна і морозна. Прогноз погоди від українського Гідрометцентру віщує після Дня св. Миколи природні «сюрпризи».

До кінця поточного робочого тижня по всій території України триватиме зимова відлига, істотних опадів в цей час не очікується, сильних заморозків теж. Температура повітря буде незначно відхилятися від позначки в «нуль» градусів. При цьому, синоптики прогнозують хмарність, тумани, місцями сильні та ожеледицю через підвищену вологість повітря, що в такому температурному режимі призводить до утворення тонкої крижаної кірки на дорогах і тротуарах.

Погодні зміни почнуться в Україні з приходом вихідних. Так, в суботу, 19 грудня, коли почнеться святкування Дня св. Миколи, західні області країни вперше за довгий час побачать сонце. Антициклон, яких приніс з собою густі хмари, зміститься на схід.

Прогноз погоди на неділю, 20 грудня 2020 р Укргідрометцентр

У неділю, 20 грудня, сонячно буде вже по всій території України. Але разом з сонцем прийдуть і морози. Значно похолоднішає в східних областях, температура повітря в нічний час доби опуститься до -6 градусів. Вдень потеплішає до -3.

У понеділок, 21 грудня, нічні морози прийдуть і в інші регіони країни, до -3 градусів.

Дізнайтеся також, як довго триватиме в Україні відлига, які погодні «гойдалки» можливі в цей період, і де пройде сніг і сніг з дощем?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ