Today.ua

Вихідні на Різдво і Новий рік: скільки будуть відпочивати українці в свята

Наближаються новорічні свята, в цьому і наступному 2021-му році українців чекають «довгі» вихідні. У які дні можна буде відпочити і як слід відсвяткувати Різдво і Новий рік?

У грудні 2020 року в Україні відзначатимуть Католицьке Різдво. А це значить, що в п'ятницю, 25 грудня, а також в суботу та неділю, будемо офіційно відпочивати.

Далі в четвер, 31 грудня, в переддень Нового року, уряд рекомендував роботодавцям зробити скорочений робочий день, так що, з роботи додому можна буде відправитися на годину раніше. З 1 по 3 січня (з п'ятниці по неділю) 2021 року буде тривати святкові вихідні дні. Потім три робочих дня: з 4 по 6 січня включно, і знову вихідні! Причому, в середу, 6 січня, скорочений робочий день.

У четвер, 7 січня, Православне Різдво - офіційний святковий день. Робочий день з п'ятниці, 8 січня, рекомендовано перенести на суботу, 16 січня. Відповідно з четверга по неділю, з 7 по 10 січня триватимуть «зимові канікули» для всіх українців. На цей час можна сміливо планувати святковий відпочинок.

Варто відзначити, що надто вже весело і різноманітно українцям в цьому році навряд чи вдасться повеселитися під час новорічних свят. У Кабміні визначилися з термінами введення локдауна в січні 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ