Today.ua

Що потрібно знати про роботу дитсадків з 1 вересня: МОЗ розклав усе по поличках

Перш за все, потрібно сказати, що дитсадки в Україні працюватимуть. Діти зможуть їх відвідувати з 1 вересня. Однак в умовах карантину в їхный роботі будуть певні особливості, про які потрібно знати дорослим - як персоналу дитячих садків, так і батькам малюків. Про особливості роботи дитсадків у період адаптивного карантину розповів на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє obozrevatel.

Перед початком кожної робочої зміни все працівники дитсадка мають проходити температурний скринінг. Батьки (бабусі, дідусі та інші особи, що супроводжують дитину) передають вихователям дітей на території дитсадка, проте не в приміщенні, а на вулиці.

На вході в садок обов'язково має бути обладнане місце для обробки рук антисептиками. При цьому і дезінфекція рук, і всі інші протиепідемічні заходи повинні проводитися в формі гри.

Що заборонено на період карантину:

При цьому МОЗ розробило ряд рекомендацій, які повинні максимально убезпечити дітей і персонал від зараження коронавірусом (та й іншими вірусами теж).

Отже, що ж рекомендують як запобіжні заходи:

Нагадаємо, в парламенті зареєстровано законопроект, за яким пропонується всі дитсадки передати приватним інвесторам. Цей крок, вважає автор законопроекту Сергій Лабазюк, допоможе позбутися черг у дитсадки і поліпшити якість перебування дітей у них. Правда, за це батькам доведеться викладати більші суми, ніж зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ