Today.ua

Що відомо про нового главу “Укрзалізниці“: невеликий річний дохід, мільйонні рахунки в банку і француженка-дружина

У керівництві "Укрзалізниці" - велика кадрова заміна. Замість звільненого Євгена Кравцова новим главою компанії став Володимир Жмак. Видання glavred.info вивчило біографію нового головного залізничника країни, а також дізналося, якими активами володіє новий глава правління "Укрзалізниці".

Володимир Жмак народився в Чорнобилі, йому 56 років. Свій трудовий шлях він розпочав у 80-ті роки слюсарем на одній зі столичних автобаз. Потім була робота регулювальником радіоапаратури, армійська служба в Афганістані і, після цього, навчання в КНУ імені Шевченка на факультеті міжнародних відносин.

Університетський диплом дозволив йому робити кар'єру вже зовсім в інших сферах і обертатися на більш високих орбітах, ніж робота в автосервісі та регулювальником радіоапаратури.

З 1991 по 2006 рік він обіймав керівні посади в україно-французькій адвокатській фірмі Луара-Київ Інтернешнл. Потім, з 2006 по 2010, Володимир Жмак працював радником президента мобільного оператора "Київстар".

Далі була робота на керівних посадах у фірмі, що займається орендою нежитлових приміщень, в мережі заправок "ТНК-Україна" та на підприємстві "РН-Україна".

У 2015 його призначили першим заступником голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. А з травня 2019 до призначення главою "Укрзалізниці" Володимир Жмак входив до наглядової ради аеропорту "Бориспіль".

Дружина Володимира Жмака - Маріанн Жермен Деніз Нюбла Жмак, громадянка Франції. Вони виховують чотирьох дітей.

Володимир Жмак і його дружина не злидарюють. На банківських рахунках сім'ї зберігаються десятки мільйонів гривень (якщо перевести заощадження в доларах і євро у вітчизняну валюту). При цьому Володимир Жмак заробив за рік на своїй попередній посаді не таку вже й нечувану суму - трохи більше мільйона гривень.

Сумарно на банківських рахунках нового глави "Укрзалізниці"таі його сім'ї зберігаються близько 288 000 доларів, 614 000 євро і майже 287 000 гривен.

З нерухомістю у сімейства теж усе гаразд. Сім'я володіє чотирма квартирами в Києві, будинком в Гореничах і дачею в Ржищеві. Крім того, дружині Володимира Жмака належать 6 земельних ділянок і квартира у Франції. У них також є у власності два автомобіля: Lexus GX 460 і Renault Espace 2012 випуску.

Нагадаємо, вже в цьому році Міекономікі обіцяє 17-відсоткове зростання цін на залізничні перевезення. А в 2021 вартість залізничних перевезень зросте ще на 22% і в 2023 - на 26%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ