Today.ua

Для школярів, які не чекають початку навчального року, у Міносвіти є дві новини: хороша і не дуже

Міносвіти детально розповіло про те, як функціонуватимуть школи з 1 вересня. Для батьків, які приходять в жах від слова "дистанційка", є хороша новина: поголовна більшість українських шкіл вчитимуться як зазвичай - стаціонарно. Виняток буде зроблено лише для навчальних закладів, розташованих у "червоних" зонах. Таких небагато, але вони є. У розпорядженні Міносвіти вже є список населених пунктів, в яких 1 вересня школи точно не відкриються.

Йдеться про такі геолокації:

усі ці "червоні" зони були визначені 20 серпня. Можливо, в кінці поточного тижня їх список поповниться і іншими населеними пунктами. Однак залишаться і ті, що є, бо "червоний" список можна переглядати лише раз на півмісяця.

В інших населених пунктах всі йдуть до школи, як зазвичай

І це - не дуже хороша новина для двієчників, але хороша для тих, хто любить вчитися, а також для переважної більшості батьків. Вони можуть із полегкістю зітхнути і зайнятися своїми справами замість того, щоб вечорами вчити разом зі своїми спадкоємцями, чим відрізняються скалярні величини від векторних, або розв'язувати, що вийде від схрещування гомозиготних кроликів.

Разом з тим, навчальний процес в школах буде відрізнятися від того, до якого звикли діти та їхні батьки. Керівникам навчальних закладів вже розіслані рекомендації МОЗ, як краще облаштувати навчальний процес.

Із обов'язкових вимог - наявність маски або респіратора при вході в школу, щоранкове опитування учнів про їхнє самопочуття, тимчасова відмова від кабінетної системи занять.

Так, мало не забули про бонус для шкільних двієчників, хуліганів і завсідників останніх парт. Батьків до школи не викликатимуть! Взагалі, на час епідемії батькам у школах робити нічого: привели своє чадо до школи і йдіть додому. Правда при цьому у педагогів залишаються для спілкування з батьками інші засоби комунікації: телефон, Інтернет та інші блага цивілізації, придумані колишніми шкільними відмінниками. Але ж погодьтеся: телефонна розмова з батьками - це зовсім не те, що очна ставка в кабінеті у директора (хто там бував, той знає).

Ну, а якщо відкинути лірику, то з усім цим спектром рекомендацій можна ознайомитися за цим посиланням і ще ось цим ... Терпіння вам, у вивченні цього списку шкільних заборон і вольностей.

Нагадаємо, Міносвіти також розповіло, як починатиметься навчальний рік у вищій школі. Кожен вуз сам для себе вирішуватиме, як йому краще навчати студентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ