Today.ua

ДТП з Єфремовим: в апеляційному суді розпочали перегляд вироку акторові

У резонансній справі про ДТП, скоєну актором Михайлом Єфремовим, схоже, ще не скоро можна буде поставити крапку. 8 вересня суд визнав актора винним в п'яній ДТП і загибелі водія зустрічного фургона Сергія Захарова, засудивши його до восьми років ув'язнення в колонії загального режиму.

Однак сам актор і найняті ним, вже після оголошення вироку, адвокати подали скарги на вирок суду першої інстанції, Тож учора, 20 жовтня, справа знову взяли на розгляд - тепер уже в апеляційному суді.

Після вироку 8 вересня Єфремов відмовився від послуг свого адвоката Ельмана Пашаєва, який займався його захистом на етапі досудового слідства і в суді. Навіть більше, актор написав в своїй апеляційній скарзі, що обрав неправильну лінію поведінки в суді за наполяганням адвоката Пашаєва. Мовляв, той пообіцяв йому виправдувальний вирок, якщо заперечуватиме свою провину в скоєному. Загалом, тепер у Єфремова нові адвокати.

Вчора в Москміськсуді, який почав розглядати апеляції у цій справі, оголосили звернення діячів культури з проханням щодо поблажливості до колеги, а також характеристику з СІЗО, яка свідчить про те, що актор вже став "на шлях виправлення". У суді також оголосили розписку старшого сина загиблого водія про те, що він сповна отримав від актора компенсацію, яка йому належала за рішенням суду.

Решта членів сім'ї загиблого водія Сергія Захарова, які також визнані потерпілими, спочатку теж вимагали матеріальної компенсації, однак згодом відмовилися від неї. Тепер же вони знову готові взяти з актора гроші. Загалом - суцільне лицедійство, і не тільки з боку Єфремова.

Разом з тим син Віталій, який отримав компенсацію, заявив, що він не готовий пробачити актора, і наполягатиме, щоби той своє відсидів.

Нові адвокати актора підготувалися до суду грунтовно. Зокрема, вони прибули в суд із величезною сумою готівки, щоби відразу, в суді, сплатити компенсацію потерпілим.

"Ми готові заплатити компенсацію прямо зараз. Пане Добровінський (адвокат потерпілих - авт.), Ви готові прийняти гроші?", - поцікавився адвокат актора Петро Хархорін.

"Якщо Михайло Олегович хоче відшкодувати збиток, ми, звичайно, не будемо проти. Але 200 тисяч, які раніше були відправлені потерпілим, ними так і не були прийняті. Сьогодні ці гроші знаходяться в розпорядженні засудженого", - відповів йому адвокат потерпілих Олександр Добровінський.

Отже, хто зрештою поїхав із суду при грошах, адвокат актора або потерпілі, невідомо. А засідання суду, тим часом, перенесли через те, що у справі призначили ще кілька експертиз, на яких наполягли адвокати актора. Слухання справи продовжать завтра, 22 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ