У сезонних фруктах і ягодах зберігається безліч корисних вітамінів, тому зараз саме час наситити організм натуральними смаколиками. Однак, щоб отримати максимум користі, необхідно правильно вживати фрукти. У який час краще за все будуть засвоюватися всі вітаміни, розповіли дієтологи.
Найкращий період для вживання фруктів - між основними прийомами їжі, краще між сніданком і обідом. Якщо це буде через годину після обіду - тоді теж ідеально. Однак, не всі фрукти можна їсти після їжі. Це стосується в першу чергу вишні, абрикосів, черешні та полуниці. Вони будуть погано перетравлюватися і створювати додаткове навантаження на кишечник.
У людей, які страждають гастритом або іншими запальними процесами, вживання фруктів після їжі може спровокувати газоутворення, нетравлення і діарею. Тому варто бути дуже обережними.
Не можна їсти кислі фрукти натщесерце. Їх вживання може викликати загострення гастриту. А от солодкі фрукти здатні замінити повноцінний обід.
Існує ще одна формула, відповідно до якої фрукти можна їсти через дві години після свіжих овочів, і через три – після їжі без м'яса, через чотири - після м'яса.
У другій половині дня рівень фізичної активності зменшується, і фруктоза починає накопичуватися у вигляді жиру. Тому після 19.00 сильно сповільнюється метаболізм, а значить, фрукти не встигають перетравитися.
Раніше повідомлялося, як смачно законсервувати яблука на зиму за простим рецептом.