Today.ua

Кабачковий торт з помідорами: рецепт святкової літньої страви нашвидкуруч

Влітку накрити святковий стіл набагато простіше, ніж холодною зимою. У розпал сезону овочів і фруктів можна приготувати безліч різноманітних страв, причому за короткий час. Якщо ви любите кабачки, але не знаєте, як їх смачно і оригінально подати, тоді наш рецепт вам припаде до душі. Смачний кабачковий торт з помідорами не залишить байдужими навіть тих, хто раніше не відчував особливої любові до цього овочу.

Кабачковий торт з помідорами

Інгредієнти:

Для тіста:

Для начинки:

Спосіб приготування:

Найскладніше в цьому рецепті  - спекти кабачкові млинці. Їх нам знадобиться 5 штук. Щоб вам було простіше, візьміть пательню маленького діаметру (20 см). Кабачкові млинці великого діаметру складно перевертати, оскільки вони можуть порватися.

Щоб приготувати тісто для млинців, кабачки потрібно натерти на крупній тертці. Додайте 0,5 ч. л. солі, перемішайте, залиште на 10 хвилин. Злийте зайву рідину з кабачків, вбийте в тісто 2 яйця, додайте 3 ст.л. борошна. Перемішайте ретельно ще раз. Тісто готове.

Перед смаженням нагрійте сковороду з 1 ч.л. масла, розмажте його лопаткою по дну і бортах. Викладайте кабачкову масу в середину сковороди, потім тильною стороною столової ложки розподіляйте масу по дну, так щоб вийшов млинець рівномірної товщини. Смажити кабачковий млинець необхідно 2-3 хвилини на кожній стороні.

Поки млинці стинуть, приготуємо начинку. Видавіть в майонез 3 зубчики часнику. Помідори наріжте тонкими скибочками, кріп подрібніть.

Тепер викладаємо шарами наш торт. Кожен млинець кладемо на блюдо, змащуємо його майонезом з часником. Зверху викладаємо помідори. Так промазуємо майонезом і укладаємо помідорами все коржі. Останній кабачковий корж змащуємо майонезом і посипаємо кропом. Прикрасити кабачковий торт можна половинками помідорів чері.

Поставте страву на пару годин в холодильник, а перед подачею порційно наріжте.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачну літню закуску з баклажанів в лимонно-медовому соусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ