Натуральне вино можна відрізнити від хімічної підробки за допомогою безвідмовного способу, відкритого вченими. Свій метод вони описали та опублікували в галузевому журналі Food Chemistry, передає Replyua.net.
Винна галузь частенько стає місцем вправ для фальсифікаторів різної масті. За наявності величезного арсеналу ароматизаторів, барвників, харчових добавок та інших засобів можна легко закамуфлювати підробку під натуральне вино. Причому відрізнити натур-продукт від підробки, буває, не може навіть досвідчений фахівець. Тому на допомогу виноробам і продавцям вина прийшла наука. Вчені знайшли спосіб, за допомогою якого можна зі стовідсотковою впевненістю визначити - справжнє вино перед вами або підробка.
При цьому в домашніх умовах все можна визначити ще простіше. Глибоку посудину потрібно заповнити водою і потім в неї поставити пляшку з вузькою шийкою, заповнену вином. Перед зануренням у воду заткніть пальцем горлечко, а потім палець приберіть під водою. Натуральне вино не повинно змішуватися з водою - через різну щільності рідини в пляшці і зовні неї.
Нагадаємо, вчені з'ясували, що в червоному вині міститься природний антиоксидант ресвератрол, який може допомогти організму вистояти в боротьбі з коронавірусом. Звичайно, йдеться про натуральний напій.