Today.ua

Як правильно вибирати перець для фарширування і салату: розкрито головний секрет

Перець - сезонний продукт, який дуже корисний для нашого здоров'я за рахунок високого вмісту рідкісного вітаміну Р, який допомагає засвоєнню аскорбінової кислоти в організмі. Це низькокалорійний овоч, який також показаний людям, які страждають від хвороб серця і мають захворювання легенів. Про користь цього овоча можна говорити багато, але важливо також знати, як правильно вибрати перець на прилавку, і що з нього можна приготувати.

Навіть не всі досвідчені господині знають, що плоди перців діляться на "дівчаток" і "хлопчиків". Відрізнити їх між собою можна візуально, для цього потрібно порахувати кількість секторів плода. Так, у "дівчаток" їх чотири, у "хлопчиків" - три.

В залежності від "статевої" приналежності перець відрізняється за смаком. Перці-"дівчатка" більш соковиті і завжди солодкі. Їх намагайтеся вживати у свіжому вигляді для салатів і закусок. Крім того, у "дівчат" набагато більше насіння, тому їх вигідно купувати для розведення. Для заморозки на зиму також краще віддавати перевагу "дівчаткам".

Перці-"хлопчики" більш тверді по консистенції. Їх бажано термічно обробляти і використовувати для приготування рагу, для консервації, а також для фарширування. У "хлопчиків" практично немає насіння, тому чистити такі перці набагато простіше.

Кому не можна вживати перець?

Незважаючи на всю свою корисність, перець не рекомендується вживати алергікам і хворим авітамінозом. Не варто зловживати овочем і тим, у кого діагностовано тромбофлебіт. Людям з виразками, хворобами нирок і печінки від вживання перцю також краще утриматися, щоб не погіршити свій стан.

Раніше повідомлялося, як вибрати стиглий і смачний кавун на базарі чи в магазині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ