Today.ua

Локдаун по-українськи: Ляшко пояснив, що лампочки і шкарпетки не є предметами першої необхідності

Локдаун, що стартував учора в Україні, одразу викликав у громадян запитання. Наприклад, чому з полиць супермаркетів зникли деякі види непродовольчих товарів, які можна було прикупити разом з продуктами? Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко роз'яснив, чому ці товари вилучили з продажу.

Йдеться про шкарпетки, батарейки, лампочки, дитячі іграшки та деякі інші дрібні товари. Як пояснив Віктор Ляшко, їхній продаж на час локдауна заборонили, аби люди зайвий раз не їхали в супермаркети саме за цим товаром. Мовляв, продукти можна купити де завгодно: і в супермаркеті, і на ринку, і в невеликому магазині. А ось заради батарейок і шкарпеток народ потягнеться до супермаркетів. Через це і в транспорті буде більше людей, і в самому магазині.

Весняний локдаун, коли торгівля такими товарами не була заборонена, показав, що нерідко люди йшли в супермаркет саме за цим, а не за продовольством.

"Через це збільшувалася мобільність, порушуючи тим самим принцип карантину. До того ж це було порушенням конкурентних умов між різними формами торгівлі, і страждали саме спеціалізовані магазини", - завив Віктор Ляшко.

До того ж, за словами Віктора Ляшка, батарейки, шкарпетки, лампочки і презервативи не є товарами першої необхідності ... Чи не хоче влада таким чином, під час локдауна, підвищити в Україні народжуваність? Без лампочок і презервативів.

Нагадаємо, влада нагадала, які заборони діятимуть в Україні під час локдауна, а також, що буде дозволено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ