Today.ua

Ляшко розповів, люди якого віку найбільш схильні до захворювання на коронавірус

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів на брифінгу, яка вікова група людей найбільш схильна до зараження і захворювання на коронавірус. Як не дивно, найчастіше інфікуються COVID-19 якраз не люди пенсійного віку, хоча вони вважаються найбільш уразливими.

"Найчастіше COVID-19 реєструється у віковій групі 50-59 років. 21,6% від усіх захворілих припадає на цю групу", - сказав він.

Однак при цьому летальність найвища в наступній віковій групі 60-69-річних. Там, на жаль, не виживає майже третина хворих пацієнтів. Та й в загальній статистиці померлих від коронавірусу люди похилого віку (старше 60 років) складають три чверті від загальної чисельності.

Високий відсоток захворюваності в групі 50-59 років, очевидно пов'язаний з тим, що ці люди ще не на пенсії. Вони ходять на роботу і взагалі активно комунікують з іншими. Однак здоров'я них вже не таке, як у молодих. Тому хвороба їх атакує частіше, ніж молодших співгромадян. Водночас наступна вікова група вже в переважно на пенсії і не веде активного способу життя. Тому й хворих серед них менше. Однак летальність, через придбані з віком супутні хвороби, зростає.

Нагадаємо, доктор-анестезіолог назвав передбачувану вартість вакцини від коронавірусу. Не кожній родині такі витрати виявляться по кишені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ