Today.ua

Магнітні бурі у листопаді будуть не такими, як минулого місяця: до чого готуватися і коли їх чекати

Листопадові магнітні бурі випробовуватимуть людей на міцність у другій половині місяця. Саме тоді очікується затяжне магнітне збурення, яке триватиме цілий тиждень, попереджають учені Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Проте невеликі геомагнітні збурення будуть присутні вже у перший день листопада, а також сьомого числа. Але тривала і більш сильна геомагнітна активність стартує 16 листопада. Збурення триватимуть до 24 числа. А пікових величин очікують 19-21 листопада.

Однак астрономи відразу поспішають заспокоїти метеочутливих громадян: листопадова магнітна буря буде не така, як у жовтні. У попередньому місяці вона була значно потужніша, і багато людей відчули на собі її згубний вплив. У багатьох спостерігалися збої в роботі серця, стрибав тиск, боліла голова, не кажучи вже про численні конфлікти, які виникали між людьми, що називається, "на порожньому місці". Цього разу можна сподіватися, що все пройде менш гостро, тому що сила геомагнітного шторму буде відчутно нижчою.

Коли очікувати магнітних бур в листопаді:

І все ж, навіть людям з міцним здоров'ям, котрі вважають себе абсолютно не метеозалежними, варто підготуватися до можливого погіршення самопочуття та емоційних сплесків.

Що потрібно робити, щоб мінімізувати вплив геомагнітної погоди:

І, звичайно, фахівці радять гнати від себе подалі тривожні і сумні думки, постаратися не впадати в депресію і побільше спілкуватися з позитивними людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ