Today.ua

Міносвіти України не підтвердило чутки щодо подвійних зимових канікул через коронавірус

Міносвіти України не підтвердило чутки про те, що школярів будуть двічі відправляти на зимові канікули. У профільному міністерстві заявили, що в період епідемії коронавірусу навчальним закладам надано право самостійно визначати дати і часові відрізки канікул.

У період загострення епідемічної ситуації дати канікул і періоди навчання можуть бути скориговані. Однак на сьогодні Міносвіти не розсилав в школи ніяких рекомендацій щодо перенесення термінів зимових канікул або збільшення їхньої тривалості. Адже заздалегідь передбачити, як буде розвиватися епідемічна ситуація в країні, фактично неможливо. Тому чутка про те, що нібито Міносвіти має намір відправити школярів на зимові канікули двічі, є недостовірною.

"Інформація в ЗМІ про встановлення в 2020/2021 навчальному році зимових канікул з 28 грудня 2020 року по 10 січня 2021 року і з 15-го по 21 лютого 2021 року є недостовірною. МОН не надавав жодних офіційних листів-рекомендацій з цього питання", - повідомляє прес-служба Міносвіти.

Нагадаємо, у зв'язку із загостренням епідемічної ситуації уряд подумує про те, щоб ввести так звану "годину для літніх" - час, який відведуть людям за 60 для відвідування магазинів і аптек. Це можуть зробити задля того, щоб звести до мінімуму контакти літніх людей із молодими, які можуть бути прихованими носіями коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ