Today.ua

Свята жовтня: які додаткові вихідні чекають українців на верхівці осені

Українцям нагадали про червоні дати календаря, які очікують нас у жовтні, і розповіли, коли буде вихідний посеред робочого тижня.

Жовтень, звичайно, не січень, в якому свято на святі сидить і святом поганяє. Другий місяць осені в цьому плані скромніший, але й він дещо припас, аби порадувати українців.

В середині місяця, 14 жовтня, на українців чекає додатковий офіційний вихідний. У цей день будемо святкувати День захисника України. До того ж в цей день відзначають ще й велике православне свято - Покрову Пресвятої Богородиці, а також - день українського козацтва.

Таким чином, на один день випадає стільки свят, що гріх було б хоча б одне з них не відзначити. Всі три відзначати теж можна, але тоді без надмірностей - свят багато, а печінка одна.

Загалом у жовтні будемо мати 10 вихідних днів і 21 робочий. Вихідними будуть 3, 4, 10, 11, 14, 17, 18, 24, 25 і 31 жовтня.

Але крім офіційних державних свят, які вважаються вихідними, в Україні є ще чимало красивих професійних свят ы тематичних днів. Так, у першу неділю місяця, 4 жовтня, будемо вітати зі святом улюблених вчителів.

А ще в жовтні ми маємо відзначити  день посмішки, день тверезості, день дівчаток і день без паперу.

І нарешті, 31 жовтня любителі веселих жахів відзначатимуть Хеллоуін. Для нас це свято відносно нове, проте вже багатьом припало до серця. Тому готуємо костюми, гарбузи і, звичайно, гарний настрій.

І найголовніше, в ніч з 24 на 25 жовтня нам повернуть годину, вкрадену навесні. Україна переводить стрілки годинника на годину назад і переходить на зимовий час.

До речі, медики дають рекомендації, як правильно підготувати свій організм до переходу на зимовий час. І крім того, не забудьте, що в квитках на транспорт, які ви могли заздалегідь придбати, вже зазначено новий, зимовий, час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ