Today.ua

Група продовженого дня у новому навчальному році: глава МОЗ розповів, чи варто на неї розраховувати

Заняття в шкільних групах продовженого дня цілком можливі. МОЗ не вважає, що їх потрібно забороняти або якось обмежувати. При цьому кожна школа сама вирішуватиме, як організовувати групу подовженого дня, і чи буде вона з 1 вересня в школі взагалі. Про це розповів на брифінгу міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Міністерство охорони здоров'я в своїх рекомендаціях жодним чином не обмежувало заняття в групах продовженого дня", - розповів міністр.

Якщо керівник навчального закладу може забезпечити безпечне функціонування цих груп, то ніяких заборон бути не може. Важливо, щоб навчальний процес в школі був організований з урахуванням карантинних вимог (про них говорилося вже не раз), а чи буде це в основний час занять або в групі продовженого дня - не важливо. Тому кожна школа повинна вирішувати для себе: бути продовженому дню чи не бути.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я також розповіло, як функціонуватимуть з 1 вересня дитячі садки. Зокрема, в приміщення не допускатимуться дорослі, крім працівників дитсадка. Під час перебування дітей кожні дві години буде проводитися дезінфекція всіх поверхонь. Ігри та заняття дітей будуть організовані так, щоб мінімізувати контакти дітей одного з одним і дорослими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ