Класичний рецепт шарлотки з яблуками знайомий всім. Однак, в кулінарії існує багато інших різних варіацій на тему відомого пирога. До його складу можуть входити найнесподіваніші інгредієнти, наприклад, диня. Ділимося з вами рецептом такої випічки. Вийде смачно, ароматно і, головне, швидко.
Шарлотка з динею і корицею
Інгредієнти:
200 г дині
3-4 яйця
100 г борошна
100-120 г (4-5 ст. л.) цукру
1 ст. л. розпушувача
10 г ванільного цукру
1 ч. л. коричневого цукру
0,5 ч. л. меленої кориці
1 щіпка солі
Спосіб приготування:
- Готуємо тісто для шарлотки. Для цього потрібно всипати в миску цукровий пісок, додати яйця і ванільний цукор. Добре збийте всі інгредієнти до однорідної маси.
- В іншу миску просійте пшеничне борошно разом з розпушувачем для тіста і сіллю.
Тепер просіяне борошно невеликими порціями додавайте в яєчну суміш. Очистіть диню, видаліть насіння, і наріжте м'якоть кубиками. - Змастіть форму маслом, вилийте в неї тісто, зверху розподіліть шматочки дині. Пиріг зверху присипте тростинним цукром і корицею.
- Розігрійте духовку до 170 ºС. Поставте форму з тістом в духовку на 30-35 хвилин.
Пиріг готовий. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати кабачковий торт з помідорами нашвидкуруч.