Алла Пугачова - не тільки Примадонна російської естради, вона ще й класна хлібосольна господиня, яка вміє не тільки приймати гостей, а й смачно готувати. Мабуть, своїм міцним сімейним союзом із Максимом Галкіним зірка частково зобов'язана і цьому умінню.
Причому в її кулінарному арсеналі не менше класної екзотики, ніж у її піснях. Одна з улюблених страв її сімейства і гостей, які побували в будинку Пугачової - запіканка "Шарліпупа".
Алла Пугачова готує таку страву із різних компонентів, які на той момент знайдуться в холодильнику. До її складу входять: м'ясо або риба, овочі (картопля, кабачки, баклажани - що є з цього), твердий сир, майонез і спеції.
Зразковий склад продуктів на 6-8 порцій:
- 0,5 кг будь-якого м'яса (або риби);
- 1 велика головка ріпчастої цибулі;
- 3 великих картоплини (їх можна замінити або комбінувати з кабачками і баклажанами);
- 120 гр. твердого сиру;
- майонез (або сметана),
- спеції і сіль за смаком.
Алла Пугачова рекомендує готувати "Шарліпупу" в такій послідовності:
- Змастити деко олією і укласти на нього шматки м'яса (або риби), посолити їх і поперчити.
- Далі на м'ясо кладуть кільця цибулі та овочі, нарізані кружальцями. Поверх них додаються улюблені спеції.
- Потім усе це посипається зверху шаром тертого твердого сиру. Сир також або вибирається в магазині по своєму смаку, або береться той, що "завалявся" у холодильнику.
- Зверху усю цю смакоту Алла Пугачова змащує майонезом. Ті, хто віддає перевагу здоровому харчуванню, можуть змастити сметаною, хоча "зі шкідливостями", говорить Примадонна, все ж виходить смачніше.
- Далі страва відправляється в духовку і печеться при температурі до 180 градусів протягом 40-45 хвилин.
- Готова спечена запіканка "Шарліпупа", витягнута з духовки, посипається зеленню. І все - можна подавати на стіл.