Today.ua

У Зеленського розповіли про можливе скасування місцевих виборів, але по-справжньому лякає не це

З 5 вересня в Україні офіційно стартує виборчий процес, проте вже сьогодні більшість політсил жваво включилися в гонку за симпатії електорату. У передвиборну агітацію вкидаються величезні суми грошей, але в підсумку виборчий процес може розтягнутися на невизначений час. В Україні або окремих її регіонах можуть скасувати місцеві вибори, заплановані на 25 жовтня, і перенести їх на більш пізні терміни. Про це говорив в ефірі телеканалу "Украіна24" лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Корнієнко повідомив, що ситуація зі скасуванням і перенесенням виборів цілком можлива, однак лише в тому випадку, якщо буде оголошено надзвичайний стан. В першу чергу, його введення може бути пов'язано зі зростанням обсягів захворюваності на коронавірус. І звичайно, навряд чи таке можливо одразу на всій території України. Якщо навіть оголосять надзвичайну ситуацію, то, дасть Бог, не в усіх регіонах одразу. Тобто, вибори можуть не відбутися в якихось окремих регіонах.

При цьому Корнієнко нагадав про ситуацію, яка була в Україні при президенті Порошенку, коли РФ захопила в полон українських моряків, і коли в кількох областях було оголошено військовий стан. Тоді там не проводили вибори в місцеві органи влади, а провели їх пізніше, після скасування воєнного стану.

Тому нічого страшного у зсуві виборів немає. Україна вже усе це проходила. Головне зараз - моніторити ситуацію і не допускати лавиноподібного зростання випадків захворювання на COVID-19.

"Думаю, що пан Ляшко (головний санлікар України) і вся команда, яка бореться з епідемією, будуть оперативно нас інформувати для того, щоб приймати рішення, наприклад, про введення надзвичайної ситуації в деяких регіонах", - говорить Корнієнко.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні підтверджено 2328 нових випадків захворювання  на коронавірус . Наша країна з кожним днем б'є власні антирекорди захворюваності, і невідомо, що буде далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ