Today.ua

У Москві затриманий Зеленський: його взяли під варту до кінця лютого

У Москві затриманий оператор Фонду боротьби з корупцією Павло Зеленський. Видання zona.media розповіло, що Зеленського затримали вдома і звідти відразу відвезли до міськуправління Слідчого комітету.

Як повідомляє видання, приводом для затримання соратника Олексія Навального стали його публікації в Twitter.

Зокрема, в жовтні 2019 року Зеленський бурхливо відреагував на акт самоспалення нижегородської журналістки Ірини Славіної.

"Ірина, вибачте нас, вибачте що дозволяємо це ... Цими словами я прошу всіх нас встати, прокинутися, перестати твітити і електронно переживати. Давайте *** цю недовладу", - написав він тоді у своєму Twitter.

Цей запис розцінили як заклик до екстремізму і визнали достатньою підставою для порушення кримінальної справи за статтею про заклики до екстремізму.

Згодом стало відомо, що суд вже обрав для Зеленського запобіжний захід. Його взяли під арешт до 28 лютого.

Можливо, цим затриманням Павла Зеленського Кремль хоче спровокувати на рішучі дії Олексія Навального, який вже привселюдно повідомив, що повертається в Росію. Він узяв квитки на літак, який приземлиться у Внуково 17 січня о 19:20.

До речі, раніше Олексій Навальний припустив, що після повернення в Росію він знову може бути отруєний. Тому він затримався на лікуванні в Німеччині, щоби відновити колишнє здоров'я і мати шанс вижити, якщо його надумають труїти знову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ