Today.ua

Винуватця ДТП під Києвом, в якому загинула сім'я, хочуть відправити за ґрати на максимальний термін

Винуватець смертельної ДТП під Козином Київської області вже незабаром постане перед судом, повідомила прес-служба поліції Київської області. Обвинувачі розраховують, що вбивця за кермом одержить максимальний термін ув'язнення.

Нагадаємо, йдетья про резонансну аварію, що сталася 12 липня цього року на Столичному шосе. Ця ДТП сколихнула всю Україну. Тоді на дорозі майже в повному складі загинула молода сім'я: мати, батько, 8-річна дівчинка і 10-річний хлопчик. Дивом вижив лише травмований 14-річний старший син-підліток. Крім фізичних травм, хлопчик отримав ще й незагойну душевну рану, відразу втративши всю родину.

Винуватцем аварії став такий собі 40-річний Антон Желепа, який мчав по шосе зі швидкістю близько 180 кілометрів на годину. Свідки події розповіли, що спочатку він врізався в інший автомобіль. Від удару його Mercedes відкинуло на зустрічну смугу,  якою їхав Hyundai із сім'єю. В результаті три людини з "корейця" - мати, батько і дівчинка, загинули на місці. 10-річний хлопчик помер по дорозі до лікарні. Живим зостався лише старший син.

Як з'ясувала експертиза, Желепа був в стані алкогольного і наркотичного сп'яніння. Виявлені у нього 1,37 проміле майже в 7 разів перевищують допустиму норму (0,2 проміле).

"Їхав зі швидкістю 180 км / год. Куди я їхав, чому і звідки не пам'ятаю", - заявив тоді винуватець ДТП.

До того ж, як з'ясувалося, Mercedes, на якому він скоїв ДТП, належить не йому, а господині, в якої він підробляв на дачі. І, як стверджує сама господиня, в той фатальний день машина була викрадена.

Не на користь підозрюваному й інші факти з його життя. Зокрема, у Желепи вже було дві судимості, одна з яких - також за смертельну ДТП.

Прокуратура вже заявила, що наполягатиме на максимальному покаранні для злочинця. Він може отримати до 10 років в'язниці.

Нагадаємо, в ДТП, що трапилась у Рівненській області, по дорозі в пологовий будинок загинула вагітна жінка. Її чоловік так поспішав відвезти дружину в пологовий будинок. Що вискочив на зустрічну смугу і налетів на автомобіль, який там рухався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ