Today.ua

Явка українців на вибори цьогоріч виявилася безпрецедентно низькою, - ЦВК

У ЦВК оприлюднили остаточну явку виборців на місцеві вибори, що відбулися вчора, 25 жовтня. Цей показник остаточно вивели після того, як отримали сто відсотків інформації, наданої усіма областями України.

Явка на вибори-2020 виявилася безпрецедентно низькою. Очевидно, політологи ще ретельно розберуть причини такої втрати інтересу до виборів. Одне можна сказати достовірно: коронавірус, таки, вніс свої корективи у виборчу кампанію. Середній показник явки виборців по Україні склав 36,88%.

В абсолютному вимірі це виглядає так: 10 556 621 виборець взяв участь у  голосуванні.

Західна Україна виявилася більш активною, ніж центральний і східний регіони. Майже в усіх областях західної України, явка виборців перевищила не тільки середню по Україні, але й виявилася вищою за 40%. Виняток склала лише Чернівецька область.

Найбільш активними виявилися жителі Тернопільської області. Там прийшло на виборчі дільниці 44,68% електорату. Найменшу активність виявили жителі підконтрольній території Донецької області. Там виявили бажання взяти участь у глосуванні лише 31,67% виборців.

Якою була явка в усіх областях, можна побачити з цієї таблиці: Нагадаємо, за даними екзит-полів можна дізнатися, як проголосували за тих чи інших кандидатів у мери в столиці і багатьох великих містах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ