Сливи містять в собі багато корисних мікроелементів і вітамінів, тому в розпал сезону не варто ігнорувати цей фрукт. Сливи корисні не тільки тим людям, які страждають від хронічних закрепів, але також і тим, у кого проблеми з кістками, високий холестерин, ненормований тиск, анемія. Давайте ж дізнаємося про основні корисні властивості слив для людського організму.
Сливи здійснюють позитивний вплив на організм при гіпертонії і хворобах нирок. Це відмінний засіб профілактики онкології кишечника, запальних процесів і геморою.
Високою калорійністю цей фрукт не володіє (35-40 ккал на 100 грамів), тому в раціон дієти спокійно можете додавати сливи. А ще ці фрукти збуджують апетит і підсилюють перистальтику кишечника. Слива корисна при атеросклерозі і зміцнює судини. До складу сливи входять унікальні речовини - кумарини, що перешкоджають утворенню тромбів.
Кому не можна їсти сливи?
Незважаючи на всю свою користь, у слив, як у будь-якого іншого продукту, є протипоказання. Людям з ожирінням, цукровим діабетом, подагрою, підвищеною кислотністю шлунка і хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту зі сливами потрібно бути дуже обережними.
Сливи сприяють виведенню води з організму і містять багато цукрів. Від слив варто відмовитися і годуючим мамам, у яких дитині не виповнилося шість місяців, щоб не викликати у немовля здуття живота.
Раніше повідомлялося про шкоду для організму кукурудзи, і про те, кому її краще виключити з раціону.