Today.ua

Школи в Києві переходять у новий формат навчання: що зміниться з 14 вересня

Київ з 14 вересня переходить в "помаранчеву" карантинну зону, у зв'язку з чим зміняться і вимоги до роботи навчальних закладів. У Київській міській адміністрації заявили, що з понеділка навчання у столичних школах тепер буде проходити в очному і змішаному форматах.

На даний момент в столиці закриті всього дві школи з 428. Рівень захворюваності коронавірусом серед учнів і вчителів залишається низьким. У той же час влада готується до будь-якого розвитку ситуації, так як захворюваність по країні залишається високою.

Виконуючий обов'язки першого заступника голови КМДА Валентин Мондрієвський зазначив, що в Києві є ефективний досвід роботи дитсадків в умовах карантину. Тому він впевнений, що і школи впораються. Керівники всіх шкіл мають чіткі інструкції у разі спалаху хвороби та в залежності від розміру школи і кількості учнів, які бажають вводити різні можливі сценарії організації навчання.

"Дезінфектори і маски для вчителів закуплено в достатній кількості, усі освітяни щодня проходять температурний скринінг, за станом здоров'я дітей стежать викладачі та медсестри", - додав чиновник.

За порушення карантину директорам шкіл вже пригрозили кримінальною відповідальністю. У разі смерті школяра, що заразився коронавірусом в навчальному закладі, коли школа повинна була бути закритою на карантин, директор школи буде нести кримінальну відповідальність і ризикує бути засудженими на строк позбавлення волі від 3 до 5 років.

Раніше повідомлялося, що Міносвіти хоче застрахувати вчителів і учнів від коронавіруса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ