Today.ua

Школи в Україні більше не закриватимуть на карантин: у МОЗ зробили заяву

В Україні змінилися правила поділу областей на карантинні зони, у зв'язку з чим рішення про закриття шкіл і дитячих садків в тих чи інших регіонах будуть прийматися по-новому. За словами міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, в "червоних" зонах закривати дитячі садочки і школи буде тепер не обов'язково.

На сьогоднішній день, в "зеленій", "жовтій" та "помаранчевій" зонах карантину, якщо 50% класів (або груп в дитсадках) в конкретній школі пішли на самоізоляцію, то закривається все навчальний заклад.

У Києві з 1 вересня закрили вже 4 школи. На дистанційне навчання перевели 188 класів, де коронавірус був виявлений у педагогів. У Київській області закрито 25 шкіл, у зв'язку з підтвердженням 190 випадків зараження COVID-19 серед педагогів і учнів. У Львові від коронавіруса помер директор школи №31, а всі школи в Івано-Франківській області в зв'язку з переходом в "червону" зону перейшли на дистанційне навчання. В якихось школах перейшли на змішану форму навчання, деякі школи продовжують працювати у звичному раніше режимі, а є і ті школи, які з 1 вересня  навчаються виключно дистанційно. Потрапити в "червону" зону тепер стало складніше, ніж раніше. Ступінь завантаженості лікарняних ліжок в регіоні повинен перевищувати 75%, а захворюваність коронавірусом має в п'ять разів перевищувати середній показник по Україні протягом 14 днів. Тільки в такому випадку ту чи іншу область можуть віднести до "червоної" зони, зазначає глава МОЗ.

Степанов повідомив, що раніше існував чіткий показник, за якими розділяли області. Зараз, тільки якщо рівень захворюваності коронавірусом в п'ять разів перевищує середній по Україні протягом 14 днів, тоді населений пункт переходить в "червону" зону.

Нагадаємо, 14 вересня Київ перейшов в "помаранчеву" карантинну зону, через що школи в столиці запрацювали в новому режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ