Today.ua

Свято 12 жовтня: на Кіріака Відлюдника чекали перший сніг і полювали на зайців

У понеділок, 12 жовтня, православні вшановують пам'ять преподобного Кіріака Відлюдника. Святий присвятив своє життя служінню Господу і прийняв обітницю мовчання. Всі свої заощадження він витратив на допомогу людям, а сам залишився в злиднях. Саме тому в день Кіріака Відлюдника категорично не можна скупитися. Обов'язково потрібно допомагати нужденним, а також дарувати бездомним хліб.

Цей день вважався святом мисливців. Люди даної професії намагалися взяти трофей у вигляді зайця. І якщо це комусь вдавалося, то на святковий обід господині обов'язково готували зайчатину. Вважалося, що мисливцям і рибалкам не можна зустрічатися з людьми, у яких сьогодні кепський настрій або ж трапилися проблеми, інакше тоді їм точно не пощастить на пооюванні.

Наші предки вважали, що 12 жовтня не можна витрачати багато грошей. Ті, хто зможе в цей день заощадити, надалі покращить своє фінансове становище і отримає набагато більше, ніж міг уявити.

У цей день часто буває похмуро і туманно, а в давнину 12 жовтня часто йшов перший сніг. Дізнайтеся, які ще прикмети характерні на Кіріака Відлюдника.

Народні прикмети 12 жовтня

Раніше повідомлялося, коли Україну покине літнє тепло, і почнеться справжня осінь з дощами і нічними заморозками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ