Today.ua

Свято 21 вересня: що заборонено робити в день Різдва Богородиці

У понеділок, 21 вересня, православні відзначають день народження Пресвятої Діви Марії. Це велике християнське свято належить до дванадцяти найважливіших після Пасхи днів у році. Свято називають ще Другою Пречистою, або Осенинами, адже за народним календарем в цей день настає справжня осінь.

Різдво Богородиці, тобто народження Богородиці, відбулося в невеликому галілейському місті Назареті в сім'ї літнього подружжя Іоакима і Анни. Вони довго чекали на дитину і одного разу їм з'явився ангел, який повідомив, що їх молитви почуті. На знак подяки чоловік з дружиною дали обітницю присвятити свою дитину Богові. І як тільки дівчинці виповнилося 3 роки, її ввели в Єрусалимський храм, де вона служила до повноліття.

Це свято радості і добра. Віруючі, як правило, в молитвах звертаються 21 вересня до Богородиці і просять у неї захисту і благословення. Святій моляться про майбутніх дітей, про їхнє щастя і здоров'я. Також з цього дня вже можна було засилати сватів до дівчат.

Що не можна робити на Різдво Богородиці

У це свято не можна вживати в їжу м'ясо, яйця і молочні продукти. Під забороною і міцний алкоголь.

Хліб та інші хлібобулочні вироби, спечені самостійно або куплені в магазині, сьогодні потрібно обов'язково з'їсти в колі сім'ї, розділивши між усіма. З чужими людьми цим хлібом ділитися не можна.

Як і в будь-яке інше православне свято в день Різдва Пресвятої Богородиці не можна сваритися, бажати зла іншій людині або думати про когось погано. Помисли в цей день повинні бути чисті.

Згідно з народними прикметами, якщо 21 вересня вранці йде дощ, то буде лити він ще 40 днів, а зима видасться холодною.

Раніше повідомлялося, якою буде погода в Україні в найближчий тиждень , і коли очікувати ще одного "бабиного літа",

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ