Today.ua

Теплий грудень і Новий рік зі снігом: синоптики розповіли про погоду на зиму

Перші заморозки очікуються в Україні вже в жовтні, але незважаючи на це, осінь 2020 обіцяє до кінця бути теплою і з мінімум опадів. Грудень також буде досить теплим, і тільки під Новий рік синоптики передають перший сніг. Така тенденція триває останні кілька років, і цей рік, за словами синоптиків, не стане винятком.

Синоптик Тетяна Адаменко прогнозує, що зима буде короткою і малосніжною. Також є ймовірність того, що в зимовий період будуть дощі, як було в минулому році. Так як Україна зараз страждає від посухи, то опади, нехай навіть взимку, для грунту будуть дуже корисні.

Синоптик Віра Балабух також підтверджує, що цієї зими очікується мало снігу, але будуть періодично йти крижані дощі, а потім прийдуть відлиги. Народний синоптик Володимир Деркач розповів, що в грудні буде плюсова температура як вдень, так і вночі, а похолодання настане тільки після Дня святого Миколая (19 вересня). Остання декада грудня очікується аномально теплою, і синоптик прозвав її "зимовим бабиним літом". Однак, перед самим Новим роком українців чекають невеликі заморозки і сніг. Місцями сніг може бути мокрим, так як в більшості регіонів буде триматися плюсова температура.

Раніше повідомлялося, яке свято відзначається в народі 5 жовтня, і які прикмети віщують теплу зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ