Today.ua

У Росії заявили, що Керченський міст не витримає залізничного сполучення

Побудований Росією Керченський міст мое не витримати залізничного сполучення. Про це розповів старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук Юрій Медовар в коментарі українським ЗМІ.

Він наголосив, що російські проектувальники і найняті ними закордонні інженери не врахували особливостей дна Керченської протоки під час побудови моста в окупований Крим.

Експерт зауважив, що розрахунки з будівництва Керченського моста робилися за застарілими, "радянськими" нормами і для грунтів зовсім іншого типу.

"Я розмовляв з проектувальником мосту, який живе в Лондоні, і він на мої аргументи нічого не може відповісти... Раніше були радянські будівельні норми і правила, які забороняли будувати арочні мости в сейсмічних районах не на скельній основі. А там напівтверді глини, які "дихають" і деформуються", - зазначив Медовар.

Нагадаємо, раніше Юрій Медовар також повідомив, що через будівництво мосту в Керченській протоці утворюється болото, що порушує водообмін між Чорним і Азовським морями, і в майбутньому може призвести до зникнення останнього. Він наголосив, що глибина фарватерів вже значно зменшилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ