Today.ua

Українцям дали поради, як в морози не залишитися без електрики

На Україну насуваються морози, а це значить, що в найближчі дні похолодає не тільки на вулиці, але і в будинках українців. Люди почнуть активніше використовувати електричні обігрівальні прилади, що створить додаткове навантаження на систему електропостачання. Щоб не залишитися в мороз без світла, слід дотримуватися деяких правил.

"Взимку, особливо коли температура знижується до екстремальних значень, через одночасне включення великої кількості енергоємних приладів, мережі перевантажуються. Щоб уникнути аварій ми радимо нашим киянам раціонально підходити до електроспоживанню або збільшити договірну потужність, якщо в цьому є необхідність", - зазначив глава ДТЕК "Київські електромережі" Денис Бондар.

В Україні на кожну оселю відведений певний прогнозний обсяг електроспоживання. Коли норма перевищується, мережі перестають працювати. На жаль, відключення електрики взимку - проблема, з якою стикаються жителі багатьох багатоквартирних будинків. Щоб уникнути перевантаження мережі в період включення електроприладів, в ДТЕК рекомендують українцям:

Нагадаємо, українці, які використовують електроенергію для опалення своїх осель, зможуть отримати субсидію на оплату комуналки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ