Today.ua

Українцям заборонили індивідуально від'єднувати свої квартири від централізованого опалення, можна - лише гуртом

Українці не мають права від'єднати свою квартиру від централізованого опалення та перейти на індивідуальне. Таке рішення буде правомірним тільки в тому випадку, якщо його ухвалить весь будинок. Від'єднувати від опалення по одній квартирі не можна. Такий вердикт Верховного суду України.

Прецедентом стало звернення до суду жителя міста Дружківка Донецької області. Чоловікові, який мешкає у багатоквартирному будинку міська влада відмовила у від'єднанні його квартири від системи центрального опалення та переході на індивідуальне опалення.

У судовій ухвалі Верховного суду України, яка була винесена колегією Касаційного адмінсуду за № 229/4116/17 йдеться про те, що дозвіл на від'єднання від загальної теплової мережі надається лише в тому випадку, якщо відповідне звернення підписане усіма власниками квартир, які є в цьому будинку. В індивідуальному порядку такий дозвіл не надається.

Задля того, щоб вирішити це питання позитивно, слід переконати усіх мешканців багатоквартирного будинку, що індивідуальне теплопостачання їм на користь. Юридично такий спільний волевияв можна підтвердити, скликавши загальні збори жителів будинку і створив ініціативну групу, яка займатиметься питаннями від'єднання.

Нагадаємо, в Україні з січня підвищиться абонплата за опалення, воду  і вивіз сміття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ