Today.ua

Україну накрив крижаний циклон: синоптики розповіли, до якої погоди готуватися на цьому тижні

Листопад в Україні почався з холодної та дощової погоди, і за прогнозами синоптиків весь третій місяць осені буде по-осінньому сирим і місцями морозним. У вівторок, 3 листопада, в країні трохи потеплішає, але вже через пару днів знову почнеться похолодання. Крижаний циклон принесе опади і різке зниження температури.

Синоптик Наталка Діденко спрогнозувала, що 3 листопада дощі пройдуть в західній частині України, на сході, південному сході і частково в центрі. На решті території істотних опадів не передбачається. Попереджає синоптик і про тумани, які в найближчі дні будуть густими. Особливо акуратними варто бути водіям на дорогах.

Температура повітря протягом дня коливатиметься від +8 до +13 градусів, на півдні очікується тепліше - до +10 ... +15 градусів. У Києві 3 листопада Діденко передає без дощу, температура повітря вдень складе близько +10 градусів. Наступного тижня, ближче до 13-14 листопада, в Україні відчутно похолодає.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, 3 листопада дощі пройдуть у західних та східних областях, стовпчики термометрів там покажуть вдень від +9 до +12 градусів, вночі - від +5 до +7 градусів. По всій решті території країни буде сонячно і сухо. Вдень від +9 до +11 градусів, вночі - +4 ... +7. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Раніше повідомлялося, що зима в Україні в цьому році буде аномально теплою і з дефіцитом опадів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ