Today.ua

Україну накриє черговий циклон: синоптики прогнозують мокрий сніг, дощ і ожеледь на початок тижня

Погода в Україні на початку тижня різко погіршиться. Якщо на вихідних в більшості областей країни було без опадів, то вже в понеділок, 14 грудня, дощі зі снігом пройдуть скрізь, крім Заходу. За прогнозом синоптика Наталки Діденко, черговий циклон підкине в Україну опадів, і через небезпечну ожеледицю українцям знову буде проблематично виходити на вулицю.

Діденко прогнозує, що крижаний дощ і мокрий сніг найвірогідніші на Півночі, в центральних областях, місцями на Заході країни і в Одеській області. У той же час на Півдні, в східних областях і в Дніпропетровській області буде суха погода, місцями з туманами. У південній частині України і на Сході буде сильний вітер. Температура повітря вночі опуститься до невеликих "мінусів", а вдень підніметься до "плюсів". На дорогах буде ожеледиця, попереджає Діденко.

У Києві в понеділок синоптик прогнозує мокрий сніг, дощ, крижаний дощ. Серйозніші опади очікуються вночі і вранці. Без необхідності синоптик радить не виходити на вулицю, особливо людей старшого віку.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, 14 грудня на Заході вдень буде від 0 до +4 градусів, вночі - від -1 до +1 градуса, без опадів. На Півдні також очікується суха погода, до +2 ... +6 градусів вдень, вночі стовпчики термометрів опустяться до +2 ... +4 градусів. У всіх інших областях пройдуть дощі з мокрим снігом. Температура вдень становитиме від -1 до +1 градуса, вночі опуститься до -1 ...- 3 градусів. Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с. Раніше повідомлялося, що Україна поступово відмовлятиметься від вугілля та інших джерел енергії, які підвищують вміст вуглекислого газу в атмосфері. На такі кроки наша країна готова піти заради збереження клімату на планеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ