Today.ua

Україну накриють снігопади та дощі: синоптики розповіли, де і коли зіпсується погода на початку тижня

Погода в Україні на початку нового тижня не порадує українців теплом. Атмосферний фронт принесе в країну снігопади і місцями дощі. В деяких областях очікується ранковий туман. Видимість на дорогах буде обмеженою, передають синоптики.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, в понеділок, 21 грудня, в Києві буде хмарно, без опадів, температура повітря вночі і вдень складе від 0 до +2 градусів. Вітер північно-західний 3-8 м/с, місцями туман.

Найтепліше на початку тижня очікується на Заході України. Там вдень стовпчики термометрів піднімуться до +2 ... +5 градусів, вночі буде до -1 ... +1 градуса, без опадів. На Півночі і в Центрі України місцями пройде мокрий сніг, температура вночі та вдень становитиме від -4 до +1 градусів. Вітер північно-західний, 3-8 м/с. У східних областях синоптики прогнозують невеликий сніг, на дорогах місцями ожеледиця, температура повітря вночі і вдень складе від -2 до -4 градусів. Очікується сніг, вітер північно-східний, 3-8 м /с. На півдні країни 21 грудня буде хмарно, місцями туман, стовпчики термометрів покажуть від -1 до +1 градуса. Народний синоптик Наталка Діденко прогнозує похолодання в Україні на 23-25 грудня. Східний антициклон, за її словами, принесе в країну сніг і заморозки. За словами Діденко, на Сході похолодає до -10 ... -12 градусів вночі, а вже в кінці тижня потеплішає і почнуться дощі.

Нагадаємо, народний синоптик Леонід Горбань розповів, яка погода встановиться в Україні відразу після Нового року і триватиме до кінця січня 2021.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ