Today.ua

Україну накриють ураган і потужні снігопади: в яких областях зима не збирається відступати

Погода в Україні в найближчі дні зіпсується. Уже кілька днів у ряді областей йдуть дощі, але до них додасться ще похолодання, ураган, потужні снігопади та зливи. Температура повітря в більшості регіонів країни буде залишатися плюсовою.

За прогнозом синоптиків, вже в середу, 27 січня, без опадів буде лише на Заході України. У Житомирській та Вінницькій областях пройде невеликий сніг, на Півночі, Півдні і в більшості центральних областей - потужні снігопади, на Сході пройдуть потужні зливи, місцями - з мокрим снігом. У Києві в середу також очікується сильний снігопад, пориви вітру сягатимуть 12 м/с.

Температура повітря в середу в середньому по країні опуститься до -1 ... +1 градуса вдень, вночі очікується до -1 ...- 4 градуси. Найтепліше синоптики передають в східних і південних областях. Там стовпчики термометрів піднімуться вдень до +5 ... +7 градусів, вночі опустяться до -1 ... +1 градуса. У столиці вдень і вночі буде досить тепло, від -1 до +1 градуса. У четвер, 28 січня, сніг пройде по всій країні, але найбільше опадів синоптики передають в північних областях і в столиці. Температура повітря по країні вдень складе від -1 до +1 градуса, на Сході тепліше - до +1 ... +3 градусів. Вночі очікується від -2 до -4 градусів, на Півдні і Сході - від -1 до 1 градуса. Вітер південно-західний, 7-12 м/ с. До кінця січня погода в Україні буде вологою, але з плюсовою температурою. А ось лютий розпочнеться з морозів, передають синоптики. Ще будуть дні, як в січні, коли стовпчики термометрів опустяться нижче -20 градусів.

Раніше повідомлялося, що в східній частині Закарпатської області оголошено третій рівень небезпеки сходження снігових лавин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ