Today.ua

В Україні розширилася “червона“ карантинна зона: які обмеження вступили в дію 19 жовтня

З понеділка, 19 жовтня, в семи обласних центрах України почали діяти жорсткі карантинні обмеження, у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в країні. У "червоній" зоні на цьому тижні опинилися Івано-Франківськ, Полтава, Суми, Тернопіль, Харків, Хмельницький та Чернігів.

Крім цих міст в небезпечній ситуації перебувають мешканці міст Володимир-Волинського і Нововолинська, Полтави, Коростеня, Лисичанська, а також:

В "помаранчевій" зоні з сьогоднішнього дня знаходяться: Вінниця, Кривий Ріг, Дніпро, Житомир, Ужгород, Одеса, Київ, а також:

В "жовтій" зоні опинилися Мукачево, Запоріжжя, Бровари, Нова Каховка, а також:

Карантин в Україні офіційно продовжено до 31 грудня, проте, головний санітарний лікар Віктор Ляшко не виключає, що після Нового року карантинні обмеження будуть продовжені. На сьогоднішній день в країні зафіксовано 4766 нових хворих коронавірусом, 66 осіб померли від хвороби.

Згідно зі статистикою МОЗ, найбільше випадків коронавірусної інфекції зафіксовано у Харківській області - 595 осіб, в Києві - 385, в Одеській області - 350, в Житомирській області - 308, і в Львівській області - 259.

Нагадаємо, у зв'язку з загостренням захворюваності СOVID- 19 осінні канікули в українських школах розпочнуться на тиждень раніше і можуть тривати до Нового року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ