Today.ua

В Україні знову оголосили загальнонаціональний карантин: заборони діють для всіх

Кабмін скасував адаптивний карантин в Україні. Тепер в країні більше не буде діяти розподіл на "зони", а обмеження стосуються всіх населених пунктів країни. Зокрема, йдеться про проведення масових заходів, роботу кінотеатрів, фітнес-центрів і громадського транспорту. Також в країні почав діяти "карантин вихідного дня", який обов'язковий по всій країні.

З цього тижня масові заходи дозволено проводити за участю не більше 20 осіб, заповнюваність в театрах і кінотеатрах, громадському транспорті повинна бути не більше 50%. Заборонено роботу дискотек, закладів харчування з організацією дозвілля, ресторанів і кафе після 22:00. Скасовано планові госпіталізації в лікарнях.

Перевезення пасажирів громадським транспортом на міських, приміських, внутрішньообласних, міжобласних маршрутах у кількості більше, ніж кількість місць для сидіння, заборонено. Розміщення відвідувачів в закладах громадського харчування можливо лише на відстані менше 2 метрів між місцями для сидіння за сусідніми столиками і не більше 4 осіб за столом без урахування дітей у віці до 18 років.

Під час "карантину вихідного дня", в суботу та неділю, в Україні закриваються торгово-розважальні центри, спортзали, фітнес-центри, басейни, заборонена робота театрів і проведення масових заходів. Також заборонено приймати відвідувачів в барах, ресторанах, кафе і установах розважальної сфери. За порушення карантинного режиму передбачені штрафні санкції.

Раніше повідомлялося, що елітний спортклуб Петра Порошенко "5 елемент" на вихідних приймав відвідувачів, незважаючи на обмеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ