Для приготування джемів і варення на зиму господині часто беруть смородину, однак, частіше чомусь використовують чорні ягоди, а не червоні. Досвідчені кухарі переконують, що варення виходить смачніше саме з червоної смородини. Рецептів його приготування існує безліч, однак, представляємо до вашої уваги оригінальний і простий варіант ягідного варення від ведучої "Ревізора" Юлії Панкової, яке за смаком і консистенцією нагадує і джем, і желе.
Варення-джем з червоної смородини
Інгредієнти:
- Смородина - 1кг
- Цукор - 1,25 кг
Спочатку розімніть червону смородину, додайте до неї воду. Закип'ятіть ягоду на повільному вогні.
Процідіть гущу через марлю і добре відіжміть сік.
У смородиновий сік всипте цукор і варіть на сильному вогні 30 хвилин (з моменту закипання).
Після цього влийте ложку соку на тарілку. Якщо сік через 10 хвилин згуститься, значить желе готове, якщо ж сік залишиться рідким, то потрібно продовжувати варити.
Смородинове варення-желе має бути за консистенцією таке саме, як звичайне желе з желатином.
Готове желе охолодіть і перекладіть в банки. Подавати варення можна як начинку до будь-якої випічки, млинців і просто до чаю.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати оригінальне варення з персиків зі смаком апельсинів.