Today.ua

Варення-желе з червоної смородини на зиму: простий рецепт вітамінних ласощів

Для приготування джемів і варення на зиму господині часто беруть смородину, однак, частіше чомусь використовують чорні ягоди, а не червоні. Досвідчені кухарі переконують, що варення виходить смачніше саме з червоної смородини. Рецептів його приготування існує безліч, однак, представляємо до вашої уваги оригінальний і простий варіант ягідного варення від ведучої "Ревізора" Юлії Панкової, яке за смаком і консистенцією нагадує і джем, і желе.

Варення-джем з червоної смородини

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Спочатку розімніть червону смородину, додайте до неї воду. Закип'ятіть ягоду на повільному вогні.

Процідіть гущу через марлю і добре відіжміть сік.

У смородиновий сік всипте цукор і варіть на сильному вогні 30 хвилин (з моменту закипання).

Після цього влийте ложку соку на тарілку. Якщо сік через 10 хвилин згуститься, значить желе готове, якщо ж сік залишиться рідким, то потрібно продовжувати варити.

Смородинове варення-желе має бути за консистенцією таке саме, як звичайне желе з желатином.

Готове желе охолодіть і перекладіть в банки. Подавати варення можна як начинку до будь-якої випічки, млинців і просто до чаю.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати оригінальне варення з персиків зі смаком апельсинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ