Today.ua

Виноград корисний не всім: що відбувається з організмом після вживання фрукта

Влітку саме час наситити свій організм корисними вітамінами, що містяться в овочах і фруктах. Одним з джерел корисних мікроелементів є виноград. У ньому містяться вітаміни С, А, Н, К, Р, РР, групи В, залізо, натрій, фосфор, кальцій, фтор, бор та інші корисні речовини. Однак, з вживанням винограду слід бути обережним, так як деяким людям він протипоказаний.

Виноград приносить більше користі, ніж шкоди. Він позитивно впливає на роботу нирок, органів дихання, знижує ризик виникнення онкологічних захворювань, нормалізує рівень гемоглобіну в крові, сприяє усуненню захворювань грибкового походження, уповільнює старіння, а виноградний сік до того ж чудово бореться з мігренню.

Серед протипоказань до вживання винограду - виразкова хвороба шлунка, діарея, цукровий діабет, ожиріння, гіпертонія, цироз печінки, карієс і стоматит. Не рекомендується вживати виноград вагітним жінкам і людям з алергією.

Виноград не можна вживати разом із сирим молоком, сирими фруктами і овочами, з жирною їжею, мінеральною водою і спиртними напоями. Такі поєднання продуктів підвищують ризик розладу шлунково-кишкового тракту.

Людям із зайвою вагою потрібно вибирати менш солодкі сорти, так як вміст цукру у винограді в цілому досить високий. Однак, деякі практикують виноградні дієти і з'їдають за день до 1,5 кг винограду. У будь-якому випадку, без згоди лікаря на такі експерименти йти не варто.

Раніше повідомлялося, чому диню шкідливо запивати водою і вживати після їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ