Кавуни вже з'являються на прилавках магазинів і базарів. Цей продукт асоціюється у нас з морем, сонцем і спекотним серпнем. Кавун майже на 90% складається з води, тому він добре втамовує спрагу. Крім цього, в м'якоті кавуна міститься багато вітамінів С і А, а також магній. Але щоб кавун приніс не тільки користь, але і був смачним, його потрібно правильно обрати. Ми розповімо, як вибрати стиглий кавун серед десятка круглих плодів.
Щоб вибрати найкращий, візьміть два кавуна однакового розміру і зважте їх. Той, який важче, виявиться смачніше і соковитіше.
Ще один важливий критерій вибору - зовнішній вигляд кавуна. Шкірка не повинна мати нерівностей або вм'ятин. Те місце, яким він стикався з землею, повинно мати темний колір. Корінець кавуна має бути сухий, тоді точно плід дозрів.
Ви напевно спостерігали, як багато людей стукають по кавуну і прислухаються до його звуку. Постукайте і ви. Якщо звук глухий і щільний, значить кавун стиглий.
Якщо ви купуєте кавун на базарі, попросіть продавця розрізати кавун і оцініть колір м'якоті. М'якоть стиглого кавуна буде яскраво-червоною, а насіння - темним.
Вибирайте тільки стиглі плоди, адже вони не тільки смачніші, але й корисніші, ніж недостиглі!
Раніше повідомлялося, в який час доби найкорисніше їсти фрукти і ягоди, щоб принести максимальну користь своєму організму.