Експерти зазначають, що третина вина в Україні є фальсифікатом. Це один з найбільш часто підроблюваних продуктів, тому любителям цього напою потрібно обов'язково знати, як відрізнити якісне вино від порошкового. Для цього існує три простих способи, про які ми вам розповімо.
Для початку потрібно знати, як саме підробляють вино. Це може бути часткова або повна заміна вина на винний напій, неправильне зазначення групової приналежності вина (газоване вино або газований винний коктейль видають за ігристе вино), спотворення географічного походження напою (видають болгарське, угорське, молдавське вино за французьке, іспанське, італійське ), або випуск контрафактної продукції (підробка марочного найменування). Всі перераховані вище способи активно використовуються з метою видати порошковий напій за благородне вино, і не завжди за смаком ви зможете зрозуміти, що п'єте несправжнє вино.
Щоб визначити, чи натуральне перед вами вино, необхідно взяти звичайну харчову соду. Насипте невелику кількість соди в миску, а зверху вилийте чайну ложку червоного вина. У якісного напою колір зміниться - стане більш темним, сірим або синюватим. Також перевірити якість вина можна, капнув в келих з вином кілька крапель гліцерину. Якщо він опустився на дно не змінивши забарвлення, значить вино натуральне. Якщо гліцерин стане жовтим або червоним - перед вами фальсифікат.
І третій спосіб. Наберіть в глибокий посуд води, налийте невелику кількість вина в пляшечку, і затисніть горлечко пальцем. Опустіть пляшечку з вином у воду і переверніть її. Потім приберіть палець з горлечка. Якщо вино змішалося з водою - воно не натуральне.
Популярні зараз
В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання
Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9
Зверніть увагу на те, що натуральне вино не може бути дешевим за ціною, а на його етикетці повинна бути проставлена дата розливу заводським штампом.
Раніше повідомлялося, як вибрати якісний мед на ринку за допомогою пластикової пляшки і холодної води.