Як обрати правильне м'ясо для шашлику: медики звернули увагу на небезпечний момент

Автор: Лобанова Єлизавета

Літо - сезон пікніків і шашликів. Відпочинок на природі не обходиться без соковитого м'яса з овочами і запеченої картоплі, і у кожного є свій власний секрет приготування цієї улюбленої всіма страви. Головне, щоб м'ясо для шашлику було якісним і свіжим. Лікар-гастроентеролог Маргарита Куц розповіла, на що варто звернути увагу, щоб відпочинок на природі не закінчився отруєнням.

Як обрати правильне м'ясо для шашлику: медики звернули увагу на небезпечний момент  - today.ua

За словами медиків, м'ясо для шашликів варто купувати виключно в перевірених магазинах, але не в супермаркетах. Готове мариноване м'ясо в магазинах брати не варто, ризик надто великий. Зазвичай на шашлик в магазинах йде м'ясо, яке себе вичерпало, його заливають та відмивають оцтом, щоб запах не чути було, і в результаті люди його купують, ризикуючи своїм здоров'ям.

Найкращий спосіб приготувати шашлик - замаринувати м'ясо самостійно. Найжорсткіший шашлик виходить зі свинячої шиї, хоча саме цю частину м'яса обирають більшість господинь. А ось ідеальне м'ясо для шашлику, за словами м'ясників, це спина у яловичини і свинини, і грудка у птиці. Спинна частина відрізняється тонким прошарком жиру, яка забезпечить шашлику соковитість, а саме м'ясо не буде жорстким, навіть якщо ви трохи перетримаєте його на вогні.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як обрати правильне м'ясо для шашлику: медики звернули увагу на небезпечний момент

Популярні зараз

Зеленський зробив заяву про втрати ЗСУ у війні з Росією

Українців, які отримають “1000 грн Зеленського“ за кордоном, змусять повернути гроші

Зеленський готовий запросити Росію на другий Саміт миру

Десятки тисяч українських домогосподарств отримають грошову допомогу від ЄС

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний маринад для шашлику всього з чотирьох інгредієнтів, щоб м'ясо було соковитим і ароматним.

Головне