Today.ua

Як обрати правильне м'ясо для шашлику: медики звернули увагу на небезпечний момент

Літо - сезон пікніків і шашликів. Відпочинок на природі не обходиться без соковитого м'яса з овочами і запеченої картоплі, і у кожного є свій власний секрет приготування цієї улюбленої всіма страви. Головне, щоб м'ясо для шашлику було якісним і свіжим. Лікар-гастроентеролог Маргарита Куц розповіла, на що варто звернути увагу, щоб відпочинок на природі не закінчився отруєнням.

За словами медиків, м'ясо для шашликів варто купувати виключно в перевірених магазинах, але не в супермаркетах. Готове мариноване м'ясо в магазинах брати не варто, ризик надто великий. Зазвичай на шашлик в магазинах йде м'ясо, яке себе вичерпало, його заливають та відмивають оцтом, щоб запах не чути було, і в результаті люди його купують, ризикуючи своїм здоров'ям.

Найкращий спосіб приготувати шашлик - замаринувати м'ясо самостійно. Найжорсткіший шашлик виходить зі свинячої шиї, хоча саме цю частину м'яса обирають більшість господинь. А ось ідеальне м'ясо для шашлику, за словами м'ясників, це спина у яловичини і свинини, і грудка у птиці. Спинна частина відрізняється тонким прошарком жиру, яка забезпечить шашлику соковитість, а саме м'ясо не буде жорстким, навіть якщо ви трохи перетримаєте його на вогні.

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний маринад для шашлику всього з чотирьох інгредієнтів, щоб м'ясо було соковитим і ароматним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ