Сезон фруктів і ягід проходить настільки швидко, що не завжди встигаєш наїстися всіх вітамінів, які дає нам природа. Частинку літа можна взяти з собою і в зиму, заморозивши улюблені плоди. А потім в холодну пору року буде така насолода з'їсти солодкий персик, сливу або абрикос. Адже заморожувати можна не тільки ягоди, і не тільки цілими. Пропонуємо до вашої уваги кілька рецептів заморожування персиків в морозилці: половинками, у сиропі, і у вигляді пюре.
Для початку представляємо вам найпростіший спосіб заморозити персики. Виберіть стиглі плоди, помийте і обсушіть їх. Далі розділіть фрукти на половинки і видаліть кісточки. Розкладіть половинки персиків зрізом догори на піднос, або обробну дошку. Потім приберіть фрукти в морозилку на кілька годин, після чого перекладіть персики в пластикові пакети з застібками. Зберігайте персики у морозилці. Взимку їх можна додавати в м'ясні страви, випічку і напої.
Також можна спробувати заморозити персикове пюре. Для цього помийте плоди, видаліть з них кісточки, розріжте фрукти на шматочки і складіть в чашу блендера. Засипте персики цукром за смаком і подрібніть в пюре. За бажанням в пюре можна додати лимонний сік або лимонну кислоту.