Рецептів млинців існує величезна кількість, однак, не завжди млинці виходять такими ідеальними, як хотілося б господині. Найчастіше причиною цього є недотримання температурного режиму інгредієнтів, через що млинці не такі смачні.
Секрет полягає в тому, що молоко і яйця для млинців повинні бути кімнатної температури. Продукти з різними температурами погано змішуються, і відповідно погано готуються. Під час дотику холодного тіста з гарячою сковородою млинці втрачають частину своїх смакових якостей, а іноді ще й виглядають неапетитно.
Якщо ви раніше готували млинці з холодних інгредієнтів, то спробуйте наступного разу заздалегідь дістати продукти з холодильника і подивіться, що у вас вийде. Деколи один маленький нюанс здатний кардинально змінити результат.
Ще одна невелика порада: чим більше ви додасте в тісто яєць, тим більш еластичним буде тісто і млинці приготуються швидше. В середньому на 1 літр молока необхідно брати від 3 до 5 яєць.
Важливо також додати в тісто олію, щоб млинці не підгоріли, особливо краї, які дуже часто виходять сухими.
Не бійтеся додавати в процесі приготування в тісто молоко, якщо воно виходить дуже густим. Консистенція для млинців повинна бути досить рідкою, якщо ви, звичайно, любите тонкі млинчики.
Раніше ми повідомляли, як приготувати смачні мереживні млинці на кефірі.