Today.ua

Зеленський ввів в Україні нове свято: названа дата

Президент Володимир Зеленський під час поїздки на Закарпаття заявив про введення в Україні нового свята - Дня виноградаря і винороба, який буде відзначатися щорічно у другу неділю листопада. Святкувати його будуть всі ті, хто причетний до цієї важливої для сільського господарства професії.

За словами Зеленського, на Закарпатті близько 5000 виноробів, але зараз працюють менше 50. Глава держави планує приділяти більше уваги цій галузі, яка має високий потенціал.

"Я підписав указ, що встановлює в Україні офіційне свято - день виноградаря і винороба. Я знаю, що це важливо для людей, які працюють в цій галузі. Це символічний крок, який підкреслює повагу до цієї професії і цього мало. Уряд і відповідне міністерство повинні представити комплекс заходів щодо розвитку українського виноградарства і виноробства ", - заявив Зеленський під час робочої поїздки.

У 2020 році День виноградаря і винороба в Україні відзначатиметься 8 листопада. Глава держави додав, що уряд і профільне міністерство повинні найближчим часом представити комплекс заходів щодо розвитку українського виноградарства і виноробства.

"Давайте зробимо так, щоб закарпатське, одеське, херсонське і, звичайно ж, кримське вино за якістю і популярностю нічим не поступалося італійським, іспанським та французьким винам", - зазначив Зеленський.

Раніше повідомлялося, яке свято щорічно відзначають православні 27 вересня, і яких традицій потрібно дотримуватися у цей день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ