Today.ua

Зеленський запропонував присвоїти довічну стипендію своєму батькові: стало відомо, за які заслуги

У вівторок, 2 вересня, Кабмін відхилив голосування за указ президента Володимира Зеленського про присвоєння довічної державної стипендії видатним діячам освіти, серед яких батько глави держави - Олександр Зеленський.

Довічну стипендію пропонувалося присвоїти п'ятьом діячам, які досягли 70-річного віку: Івану Дзямуличу, Світлані Дубровській, Степану Ломако, Чеславу Пульке, а також Олександру Зеленському.

Розмір довічної стипендії становить 1,5 прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність. На даний момент це 2 568 грн.

Однак, Кабмін не підтримав ініціативу президента і гроші на стипендії виділені не будуть.

Як відомо, Олександр Зеленський є заслуженим діячем наук, професором і завкафедри інформатики та інформаційних технологій в Криворізькому економічному інституті (філія КНЕУ ім. Вадима Гетьмана). Йому вже виповнився 71 рік, але на пенсію батько президента поки не поспішає. Все своє життя він займається наукою, і як би Володимир Зеленський не вмовляв його переїхати в столицю, той не погоджується. Разом з мамою президента, Риммою Зеленською, вони все життя прожили в Кривому Розі. Володимир Зеленський завжди допомагав своїм батькам, і мабуть хотів вибити для батька ще й заслужену стипендію, нехай і мінімальну.

Раніше повідомлялося, як місцеві жителі міста Пісочин готувалися до приїзду Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ