Today.ua

Посилення карантину: в Україні оновили карантинні зони - всі подробиці

Щотижня в Україні переглядаються карантинні обмеження і формуються списки областей, які потрапляють в "червону", "помаранчеву", "жовту" і "зелену" зони. З понеділка, 14 вересня, карантин посилять в Івано-Франківську, Тернополі, Чернівцях, Києві, Харкові, Львові, Вінниці, Ужгороді, Сумах та Хмельницькому. Ці регіони на сьогоднішній день є найбільш небезпечними за кількістю хворих СOVID-19.

Під забороною в вищезазначених населених пунктах знаходиться робота громадського транспорту, шкіл, дитячих садів, таборів, кафе, ресторанів, торгово-розважальних комплексів, а також непродовольчих магазинів і спорт-клубів. Стосуються обмеження і роботи залізниці. Потяги не будуть брати пасажирів на станціях Ніжин, Носівка, Волочиськ, Чоп, Ларга і Салават-1.

Столиця опинилася в "помаранчевій" зоні, а значить тут почнуть діяти обмеження на планові госпіталізації, роботу хостелів, обмежать кількість студентів в аудиторіях і клієнтів у фітнес-центрах.

Згідно з новим зонуванням, міста Луцьк, Житомир, Миколаїв, Одеса, Рівне, Черкаси та Чернігів віднесли до "жовтої" зони. Жителі цих областей зобов'язані носити маски в громадських будівлях та транспорті, при проведенні масових заходів дозволено розміщення не більше однієї людини на п'ять квадратних метрів, заповненість кінотеатрів і театрів повинна бути не вище 50%, перевезення пасажирів в громадському транспорті дозволено тільки за кількістю місць для сидіння, а також забороняється відвідувати заклади соціального захисту, де знаходяться люди похилого віку.

В регіонах "червоної" зони школи зобов'язані перейти на дистанційний формат навчання, в "помаранчевій" зоні навчання буде проходити в очному і змішаному форматах.

Раніше повідомлялося, як зміниться робота "швидкої допомоги" з наступного року в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ