Today.ua

Кому корисно їсти малину: медики дали поради щодо правильного вживання ягоди

Малина - корисна сезонна ягода. Вона містить необхідні мікроелементи і вітаміни, які знижують ризик виникнення серцево-судинних захворювань, налагоджують роботу кишечника, прочищають шлунково-кишковий тракт, покращують пам'ять, тощо.

Термічна обробка не позбавляє ягод цілющої дії, тому в будь-яку поку року, якщо у вас немає можливості придбати свіжу малину, ви можете вживати варення з малини або розморожені ягоди.

Варто пам'ятати про те, що велика малина вважається більш високоякісною і сортовою, ніж дрібна. Однак, не завжди смачніша та малина, яка дрібніша. Лісова малина завжди буде набагато солодшою, ніж малина, вирощенна у саду.

Чим корисна малина?

Завдяки саліциловій кислоті, що міститься в ягодах, малина має здатність збивати температуру і відома як жарознижуючий засіб. Крім того, саліцилова кислота в складі малини допомагає при хворобах суглобів.

Також ягоди малини мають сечогінну властивість. Вони позитивно впливають на нервову систему, так як містять у своєму складі велику кількість міді – основного компонента лікарських антидепресантів.

В малині міститься фолієва кислота, тому малина дуже корисна вагітним жінкам і тим, хто планує вагітність. Якщо ви хочете підтримати тонус шкіри, омолодити і вирівняти її колір, тоді їжте малину як можна частіше.

Кому протипоказано їсти малину?

Малину не варто вживати тим, хто страждає від подагри або деяких хвороб нирок. Малина протипоказана хворим на сечокислий діатез, астму, гастрит і виразку. Звичайно ж, якщо у вас є алергія на малину, тоді не варто навіть пробувати ароматні ягоди, інакше наслідки можуть бути плачевні.

Раніше повідомлялося, у чому користь капусти для жіночого і чоловічого організму і які є протипоказання до її вживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ